Beynimi Farklı Çalışmaya Zorladım ;-)

Neyse, çayım demlenirken masamı düzenleyerek gazete okuma moduna getirdim. Açtım bilgisayarımı takip ettiğim günlük e-gazeteleri incelemeye koyuldum. Birinde ilginç bir haberle karşılaştım.



2 dakikalık okuma
January 11, 2016

Sıradan bir gündü. Her zamanki gibi bitki çayımı hazırlamaya koyuldum.*

*Bu bağlantıda önceden bahsettiğim gibi mümkün olduğunca her gün yeşil çay içmeye çalışırım. Bazı günler Yasemin çayı, bazı günler de beyaz çay içerim. O anki durumuma göre yeşil çayların faydalarından maksimum yararlanmaya çalışıyorum. Anlaycağınız o ki, eğer biraz baş ağrım varsa Yasemin çayı, gevşemek ve rahatlamak için bire bir. Güne zinde başlamak için zencefil-limon karışımı çaylar inanın faydalı. Bir proje veya işe başlarken Kafamı berrak bir hale getirip odaklanma yapmak için beyaz çay on numara oluyor.

Neyse, çayım demlenirken masamı düzenleyerek gazete okuma moduna getirdim. Açtım bilgisayarımı takip ettiğim günlük e-gazeteleri incelemeye koyuldum. Birinde ilginç bir haberle karşılaştım. Yazımın başlığında da bahsettiğim beyni farklı çalışmaya zorlamak ifadesi adeta dikkat andralimi en üst seviyeye çıkarttı.

Yazı şöyleydi:

Dişinizi normalde kullanılan elin yerine diğeriyle fırçalarsanız, beyin farklı çalışmaya zorlanacaktır.Bu da sizin otokontrolünüzü arttırır.

İlginç bulmuştum. Bunu 1 hafta denemeli ve sonucunu buradan yazmalıydım. Üretkenliğe ve yeniliğe değer veren bir insanım. Mümkün olduğunca Allah’ın yarattığı sebep kanunlarını yorumlayarak onları iyi anlamak ve ona göre iş yapmak gerektiği kanısındayım.

1 hafta değil 1 ay denedim. Sonra bu yazımı tamamlamak için tekrar bilgisayar başına geçtim.

Bu 1 ay içinde neler oldu anlatayım…

İlk 3 gün inanın çok zorlandım. Sanki beyin farklı bir durumla karşılaşmışcasına gerçekten ortama ayak uydurmak için kendini tekrar programlıyor gibi oldu. Gibisi fazla. Aynen öyle oldu. Dişin yanı nereydi, arkasını nasıl fırçalayacağım derken 1 haftayı geride bıraktım. 1 haftadan sonra beyin alışmaya başladı. Artık rahat ve hızlı fırçalayabiliyordum. İlk günkü zorluk artık yoktu.

Dördüncü hafta: “Vay be ! Hakkaten beyin duruma ayak uyduruyor.” dedim kendi kendime. Ve deneyimi sonlandırarak en son gün tekrar sağ elle fırçalamaya başladım. Ne oldu biliyor musunuz ? Kendimi uzak bir yolculuktan evime dönmüş gibi hissettim. Sanki sağ el diş fırçalamak için yaratılmış gibiydi. Her ne kadar sol el ile fırçalamaya alışsam da sağ ele geçtiğimde aslında sol elin diş fırçalamaya uygun olmadığını anladım. Ya da alıştığımı hissederek kendimi kandırıyordum.

Gerçekten beyni farklı çalışmaya zorladım. 1 ay bunu denedim ve sonucu blogumda yazmak istedim. Yararı var mıdır ? Kısa vadede bu anlaşılmaz sanıyorum. Uzun süre gözlemleyerek daha farklı testler yaparak anlaşılacağı kanaatindeyim. Benden bu kadar.

Umarım bana faydası olmuştur. 😉


Etiketler: