Starbucks Deneyimi

Manila şehrinde birçok marka kafeterya var; ama Starbucks en popüler olanı.



2 dakikalık okuma
February 14, 2016

Manila şehrinde birçok marka kafeterya var; ama Starbucks en popüler olanı. Sebeplerini düşündüğümde şu sonuca varıyorum:

  • Rahatlığı,
  • Manila gibi sıcak bir şehirde buz gibi bir ortam sağlaması 🙂 (Kimileri içeride ceket giyiyor. Düşünsenize dışarıda sıcaklık 33-34 derece )
  • Yorulduğunuzda rahat koltuklarında uyuma imkanı, (Kimse sizi rahatsız etmez ve kaldırmaz.)
  • Bazı şubelerinde hızlı bedava wi-fi internet hizmeti sunması,
  • Starbucks debit kartı *

Starbucks debit kart mevzunu açmalıyım. Şöyle: Kahveni alırken hemen satış elemanına Starbucks kartı istediğini söyle. Hemen sana 4-5 renk seçenekli kartları çıkartıp sunacaktır. Birini seç ve içerisine biraz para yükle.(En az 300php -yaklaşık $6) Bu kadar ! Karta kayıt olmayı üzerindeki web adresi ile sonra da yapabilirsin, önemli değil.

Kahveni yeni aldığın Starbucks kartını kullanarak yap. Kahve başına 1 puan kazanıyorsun. 12 Puan olduğunda 1 kahve bedava…

İşte, akıllı tüccarları seviyorum. Ortada bir ürün var ve sen o ürüne çok hızlı ulaşarak satın alabiliyorsun. Bu takdire şayandır.

Unutmadan, kartını eve geldiğinde internette belirtilen web adresinde kayıt yaptırıp doğum tarihini de girersen doğum günün geldiğinde de tüm Starbucks şubelerinde 1 bedava kahve hakkın daha oluyor.

Banka kartı gibi www.starbucks.com sitesinden kartında ne kadar bakiyen var, kaç puan kazanmışın gibi bilgileri de öğrenebiliyorsun.

İşte tüccarlık böyle bir şey olsa gerek…

Manila’da hemen hemen tüm global marka kafeteryalar var. (Coffee Bean, Krispy Kreme, Cafe France…) Her birinin farklı özelliği, avantaj ve dezavantajları var. Bunlar arasında en çok öğrencilerin kullandığı kafeteryalar Starbucks.Starbucks

Hatta bir çok şirketin pazarlama elemanı seyyar olarak telefon rehberini alıp firmasının müşterilerini akşama kadar kahvesini yudumlayarak Starbucks’tan arıyor. Adamların sabit bir yeri yok. Firmalar böyle daha uygun buluyor. Hem onlar için ek bir yer kiralamıyor hem klima masrafı, elektrik masrafları. yok. İlginç değil mi ?

Şunu da söyleyeyim, Starbucks, kimi iş çevrelerince aynı zamanda toplantı mekanıdır. Birçok iş görüşmesinde buluşma mekanı Starbucks verilir ve iş anlaşmaları orada yapılır. Bu yaygın bir durum Manila’da.


Etiketler: