Sıradışı bir Çay Mekanı: TWG Tea House

Arkada klasik jaz müziği eşlik ederken bay garson yanıma yaklaştı.



2 dakikalık okuma
May 4, 2016

Yer: Filipinler, Metro Manila Saat: 11:20 am, Pazar

Canon 70D kameramı yanıma alarak hafta sonları Metro Manila’da ilginç mekanları ziyaret ediyorum. Fotoğraf çekiyor, notlar alıyorum. Ve bunları MacBook bilgisayarımda iA Writer programı ile taslağını oluşturup güzel bir formata bindirerek, deneme yazısı tadında Dijital günlüğümde kayda geçiyorum. Yazılarımın oluşma süreci böyle gelişiyor.

Gelelim bu yazımın konusu olan mekana… TWG Tea House İlk defa adını duyduğum bu mekanı buluşum Ortigas, Shangri La oteli alış veriş merkezi içerisinde oldu. Alış veriş merkezinin 2. katında ortada enterasan tasarımıyla duran bir kafeteryayı andırıyordu. Çok merak ettim ve mekanı ziyaret ettim.

Alış veriş merkezinin 2. katında ortada enterasan tasarımıyla duran bir kafeteryayı andırıyordu. Çok merak ettim ve mekanı ziyaret ettim

Çok nezih ve sıradışı tasarımlarıyla beni büyüleyen bir mekan olmuştu. Arkada klasik jaz müziği eşlik ederken bay garson yanıma yaklaştı. Bana 3 adet menu tarzında bir şeyler uzattı; fakat bunun 2 tanesi menüydü. Diğeri çay tanıtım kataloğuydu.

Günün çayının, Japan Genmaicha olduğunu söyleyerek benimle ilgilenecek garsonun kendisi olduğunu söyledi ve günün yemeğini de tanıtmayı ihmal etmedi. Özel sosuyla somon balığı… Ardından 3 adım geriye çekilerek beni beklemeye başladı.

Günün çayının, Japan Genmaicha olduğunu söyleyerek benimle ilgilenecek garsonun kendisi olduğunu söyledi…

Şöyle hızlı bir şekilde menüye göz attım. Birinci menü çoğunluğunun ismini ilk defa duyduğum çaylardan oluşuyordu ve 200’ün üzerinde çay çeşidi yer alıyordu. Türkiye’den siyah Rize çayı da vardı.

TWG Çay menüsünde 200’ün üzerinde çay yer alıyor.

Çikolatalı kurabiyelerini taddım, çaylarını içtim. Mekanı çok beğendim.

Bilmediğim çayları tadmak istemedim; bildiklerimden Rooibos Afrika kızıl çayından söyledim. Sonra 3 adet organik çikolatalı kurabiyelerinden de söyledim.

Çikolatalı kurabiyelerini taddım, çaylarını içtim. Mekanı çok beğendim. Garsonların çay sunumlarından ilgilenmelerine kadar her şey gerçekten harikaydı.

Mekanın içerisi de bir o kadar sıradışı dekore edilmiş. Her yer daire şeklinde demir kutulardan oluşan çay kavanozlarıyla kaplıydı. Böylece ortaya enterasan bir görüntü çıkıyordu.

Hesabı ödemek için benimle ilgilenen garsona parmakla ufak bir sinyal vermem yetiyordu. Hesabı ödeyeceğimi söyledim. Bana çayları beğenip beğenmedimi söyledi. Her şey çok güzeldi dedim. Ardından ekledi isterseniz gram olarak ve hazır sallama paket kutuları içerisinde de çayları sattıklarını söyledi.

200 gram lotus çayı alarak ayrıldım…

Ofisime yakın olduğu için sonraları çokca geldiğim mekanlardan birisi oldu. Böyle harika bir yeri günlüğümde kayda geçmeliydim. O yüzden bu yazıyı kaleme aldım…

Yolu buraya düşenlere şiddetle tavsiye edilir.

Ufak bir internet araştırmasıyla TWG Tea House’un dünya çapında bir çok ülkede şubesi olduğunu öğrendim. Singapur’dan tutun İngiltereye kadar.

Eğer bulunduğunuz ülkede varsa şubesi kesinlikle ziyaret etmelisiniz.. Buradan diğer ülkelerdeki şubelerini öğrenebilirsiniz.

Darısı Türkiye’ye…


Etiketler: