BİYOGRAFİ KİTABI – HASAN BALCI



1 dakikalık okuma
June 17, 2017

Hasan Balcı

Nefis bir Melih Arat klasiği olan bir biyografi yapıtı: Kahramanmaraş’lı girişimci, işadamı Hasan Balcı’nın hayatını konu alıyor.

Melih Arat’ın yazdığı kitaplar kişisel gelişim kategorisine girse de onlardan çok daha farklı ve özgün yapıtlar ortaya çıkarttığını söyleyebilirim. Mesela Kahramanmaraş’lı Hasan Balcı ile ilgili yazdığı biyografi kitabını herkesin okumasını tavsiye ederim. İnanılmaz güzel ve ilham verici bir kitap. Bir girişimcinin sıfırdan başlayarak nasıl mütevazi bir şekilde yükseldiği ve yükselirken çevresini de zengin ettiğini konu alıyor. Sıradışı bir insan diyerek Melih Arat’ın savunduğu sıradışılığı Hasan Balcı gibi örneklerle harika bir şekilde somuta dökerek okuyucuya sunması fevkalade güzel.

Biyografi kitaplarını sevmemin sebeplerinden biri de o kişinin gerçek hayatından kesitler sunması; yaşadığı tecrüblelerini, başarılarını, başarısızlıklarını, hayatındaki iyi ya da kötü anılarını okuyucuya aktarması ve okuyucunun zihninde o kişinin hayatını bir sinema şeridi gibi canlandırmasıdır.

Hasan Balcı gibi bir Anadolu insanı nasıl da mütevazi bir şekilde yükselmiş. Yükselirken yakından tanıdığımız bir çok firmanın da kuruluşuna yardım etmiş, ilham olmuş. Ne diyelim, darısı başımıza…


Etiketler: