2018 Yılındaki beklentilerim

" Yenilenmek, reddi miras ile olmaz, tecrübeleri yok sayarak olmaz. Yenilenmek aksayan taraflardan kurtulup, var olan güzelliklere, yeni, inovatif çalışmalar ekleyerek olur... "



3 dakikalık okuma
January 6, 2018

2017 zorlu yıl oldu benim için. Ezilmişliğin, tutsaklığın ve köle olmanın bir yılı. Bu 3 kelimede aslında çok anlatmak istediğim şeyler var; ama şimdilik sadece zikretmekle yetinmek istiyorum. Bu kadar zorluk içinde aslında öğrendiğim, ders çıkardığım şeyler de oldu ve bunların hepsi de benim tecrübe haneme bir bir işlendi.

Tecrübeyi bağışıklık aşısına benzetiyorum; hani bazı virüslere karşı vücudumuzun direncini ve bağışıklığını artırmak için enjekte edilir ya aynen onun gibi belki gelecekte başıma gelecek bazı zor durumları hızlı atlatmayı ya da teğet geçmeyi öğretiyor.

2017'de kendimi resmen salmıştım...;-)

İşte 2017’de bu bağışıklık aşısından bol bol yedim. Biraz acıdı ama olsun, varsın acısın! Yeter ki gelecekte aynı hataları yapmayayım. Ya da kriz anında daha istikrarlı, öz güvenli iş göreyim.

2018’i bu perspektifte değerlendirirsem, itiraf etmeliyim ki beklentilerim var. Başarıyı umuyorum. Güzel düşünen güzel görür kaidesiyle pozitif düşünmem gerektiğini biliyorum. Pozitif enerjiye çok inanıyorum, çevremizdeki her şeyin bir enerjisi olduğuna ve bu enerjinin pozitif ve negatif insan üzerinde etki oluşturduğuna inanıyorum.

2018'den beklentilerim var. ;-)

Artık eskiye çok takılmamak gerekir. Emin bir şekilde geleceğe, hedeflere ilerlemek gerekir. Hep pozitif düşünerek. Düşüncelerim bu yönde hep…

Bilgi çağındayız. Teknoloji her yerde. Bir şelale gibi bilgi fışkırarak, tazyikli su gibi çıkıyor. O suya kafayı tutsam, koparıp atar. Bu yüzden yaklaşımım şu: Cımbızla işime yarayan bilgileri o şelaleden bir zerafetle, çekip almak. Böyle bir çağda yaşıyoruz. Bilgiyi bu çağda öğrenme felsefem de budur.

Bazen her şeye atlıyorum öğrenmek için. Sonra da kendi kendime kızıyorum. Yukarıdaki şelale örneğim geliyor aklıma. Stratejili ve metodlu olmayı önemsiyorum. Aslında çok çalışmaktansa az ve verimli çalışmanın savunucularındanım.

2017’de beni en çok motive eden şeylerden biri de Information Technology alanında doktoramı başarıyla bitirmem oldu. Zorlu bir süreçten sonra tüm engelleri aşarak “Ph.D” ünvanını elde ettim. Bu durum bana olağanüstü özgüven ve moral verdi.

2018’de 2 projeyi yürürlüğe sokacağım. Bir tane de IOS için mobil uygulama geliştireceğim.

Yazılım dünyası açısından 2018’de şunları hedefliyorum:

  1. Vue framework’ü iyi bir şekilde öğrenmeyi
  2. React framework’ü öğrenmeye başlamayı
  3. Swift ile eli ayağı düzgün bir uygulama yapabilmeyi ve bir IOS developer olmayı. 2017 hedefimdi. Belirli kısımda gerçekleştirdim.
  4. Laravel’de daha da uzmanlaşmayı. Redis gibi cache db’leri çokça projelerimde kullanmayı.
  5. JavaScript’te uzmanlaşmayı
  6. Html5, ve CSS3’ün tüm inceliklerini öğrenmeyi

    Ayrıca işim ile ilgili daha cesur adımlar atmayı düşünüyorum. Daha özgür olmayı ve daha fazla kazanmayı hedefliyorum.

    Çevrem ile ilgili olarak da 2018’i daha sosyal yaşamayı arzuluyorum. İşim buna engel olmamalı. Engel dersem olur; kendimi engel olmadığına inandırırsam olmaz ;-)

    Hayatımda yeni bir sayfa açmayı umuyorum. Allah’ın izniyle başaracağıma inanıyorum… Vesselam.


Etiketler: